Bramborový trhanec

4 dl mléka, 250 g vařených brambor, trošku soli, 50 g práškového cukru, 2 vejce, 260 g polohrubé mouky

Do mléka dáme sůl, cukr, vejce a zamícháme. Potom přidáme vařené strouhané brambory a za stálého míchání přidáváme mouku. Na plechu rozpálíme máslo, vylijeme na něj rozmíchané těsto, rovnoměrně ho rozetřeme a dáme do vyhřáté trouby péci. Nedopečený moučník z trouby vyjmeme, vidličkou potrháme a ještě v troubě dopečeme. Upečený, ještě horký trhanec posypeme práškovým cukrem a hned podáváme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>