Doboškové medové řezy

150 g práškového cukru, 1 vejce, 5 lžic mléka, 50 g másla, 2 lžíce medu, 1 lžička jedlé sody, 450 g hladké mouky

Do pánve dáme práškový cukr, vejce, mléko, máslo, med, jedlou sodu a všechno vaříme asi 2 minuty. Na moukou vysypanou desku vylijeme uvařenou masu a dobře vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme a na vymaštěném plechu zvlášť ve vyhřáté troubě upečeme. Upečené díly spojíme nádivkou, povrch polijeme kakaovou polevou a pokrájíme na řezy.

Nádivka
½ l mléka, 80 g hrubé mouky, 200 g másla, 200 g práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 100 g ořechů
V mléce rozmícháme mouku a uvaříme hustou kašičku. Máslo dobře vymícháme s práškovým a vanilkovým cukrem a smícháme s chladnou kašičkou. Nakonec přimícháme k nádivce mleté ořechy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>