Jablečná žemlovka

6 housek, ¾ l mléka, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 50 g másla, 500 g jablek, 1 lžička mleté skořice, 100 g cukru

Housky rozkrojíme na poloviny a zalijeme teplým mlékem. Necháme je rozmočit. Rozmočené housky vymačkáme, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a zamícháme. Jablka oloupeme, postrouháme, přidáme k nim mletou skořicí, cukr a rozmícháme. Kulatou formu nebo pánev potřeme máslem, vysypeme strouhanou houskou a dáme do ní polovinu připravených housek. Posypeme je rozmíchanými jablky a přidáme druhou polovinu housek. Vložíme je do vyhřáté trouby a upečeme. Upečenou žemlovku posypeme práškovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>