Jablkové válečky z vařeného těsta

½ l mléka, 150 g másla, sůl, 1 lžička mleté skořice, 120 g práškového cukru, 500 g hrubé mouky, 3 vejce, jablka, 100 g jemné strouhanky

V mléce rozmícháme 50 g másla, 40 g cukru, sůl, mletou skořici, uvedeme do varu a za stálého míchání přidáme polovinu mouky a necháme kašičku zhoustnout. Potom ji odstavíme, necháme vychladnout a občas zamícháme. Nakonec přidáme vejce jedno po druhém a po každém těsto dobře zamísíme. Vychladlé vařené těsto na desce vypracujeme se zbytkem mouky, rozválíme, rozkrájíme na čtverce, do každého dáme čtvrtku očištěného jablka, zabalíme a zformujeme do tvaru válečku. Po uvaření ve slané vodě je vyjmeme děrovanou naběračkou, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou upraženou na másle a práškovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>