Kakaový nákyp

4 vejce, 120 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 40 g másla, 20 g kakaa, 50 g mandlí, 80 g hrubé mouky

Žloutky, práškový cukr a vanilkový cukr mícháme 20 minut. Přidáme rozpuštěné, ale ne horké máslo, proseté kakao a dobře všechno zamícháme. Dále přidáme drobně sekané mandle. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme ho opatrně i s moukou k těstu. Nákypovou formu vymastíme, vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a upečeme je ve vyhřáté troubě při mírném ohni. Upečený nákyp vyklopíme z formy, polijeme třešňovou šťávou z kompotu a podáváme s třešňovým kompotem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>