Mandlová zmrzlina

½ l mléka, 100 g krystalového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g mandlí, 2 žloutky, 10 g maizeny.

Do 3 dl mléka dáme cukr, vanilkový cukr, loupané a mleté mandle a všechno uvedeme do varu. Ve zbytku mléka rozmícháme žloutky, maizenu a za stálého míchání je opatrně nalijeme do vařícího mléka. Krém chvíli povaříme a zhoustlý odtáhneme z plotny. Vychladlý krém vložíme do strojku na zmrzlinu, ve kterém je led posypaný solí a mícháme, až směs zmrzne. Tuto zmrzlinu můžeme mrazit také v ledničce ve speciálních miskách.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>