Rýžové flameri s čokoládovým krémem

150 g rýže, voda, sůl, 40 g másla, 120 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 dl mléka, 2 žloutky, 2 bílky

Očištěnou a omytou rýži zalijeme vodou, přidáme trošku soli a vaříme. Před dovařením přidáme máslo, práškový a vanilkový cukr, v mléce rozmíchané žloutky a za stálého míchání necháme zhoustnout. K horké rýži přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Rýžovou kaši dáme do malých, vodou vypláchnutých misek a necháme vychladnout. Vychladlou vyklopíme na malé talíře a podáváme s čokoládovým krémem.

Čokoládový krém

½ l mléka, 60 g krystalového cukru, 50 g čokolády, 1 žloutek, 20 g maizeny

Mléko s cukrem a čokoládou uvedeme do varu a za stálého míchání přilijeme v trošce mléka rozmíchaný žloutek a maizenu. Krém chvíli povaříme a vychlazený podáváme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>