Slané obdélníčky

230 g hladké mouky, 100 g sádla, trošku soli, 10 g droždí, 3 plné hrsti strouhaného ementálského sýru, několik lžic kyselé smetany, trošku mléka

Droždí rozpustíme ve vlažném mléce a necháme je trošku vykynout. Do mouky přidáme sádlo, strouhaný ementálský sýr, sůl, podle potřeby kyselou smetanu, vykynuté droždí, zamísíme těsto a necháme je na chladném místě 2 hodiny odpočinout. Potom těsto na pomoučeném vále rozválíme asi na sílu ½ cm a rádýlkem rozkrájíme na obdélníčky. Obdélníčky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem, uložíme na plech a pečeme je ve vyhřáté troubě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>