Smažená jablka

3 ½ dl mléka, 2 vejce, 240 g hladké mouky, trošku soli, 1 kg jablek, mletá skořice, práškový cukr.

Pěkná, velká jablka očistíme, pokrájíme na kolečka a vykrojíme jaderníky. V mléce rozmícháme vejce, mouku a sůl. Připravená jablka namáčíme v těstě a smažíme je do růžova po obou stranách na rozpáleném másle nebo jedlém oleji. Smažená jablka posypeme práškovým cukrem a mletou skořicí. Podáváme je teplá.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>