Taštičky plněné uzeným masem

400 g hrubé mouky, sůl, 1 žloutek, voda podle potřeby, 100 g másla na polití, citronová šťáva, petrželová nať

V mouce rozmícháme sůl, přidáme žloutek, přilijeme vodu a zamísíme nepříliš tuhé těsto. Těsto necháme odpočinout. Potom je rozválíme na desce posypané moukou na placku, z níž formičkou vykrajujeme větší kolečka. Ta pak naplníme masovou nádivkou a v polovině přeložíme. Okraje přitlačíme a vhodíme do vařící slané vody. Jakmile vystoupí na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou, polijeme rozpuštěným máslem, citronovou šťávou a posypeme sekanou petrželí.

Masová nádivka
250 g vařeného uzeného masa, 20 g cibule, mletý pepř, sůl, 1 bílek, 20 g másla
Pokrájené maso umeleme s cibulí, přidáme pepř, sůl, bílek, máslo a všechno dobře zamícháme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>