Taštičky plněné zelím

400 g hrubé mouky, sůl, 1 dl mléka, 1 dl vody, 1 lžíce rozpuštěného másla, 100 g másla na polití, 60 g cibule

V mouce rozmícháme sůl, přidáme vlažné mléko a vodu, rozpuštěné máslo a zamísíme těsto. Těsto necháme asi ½ hodiny odpočinout a pak je rozválíme a rádýlkem rozkrájíme čtverce. Do každého čtverce vložíme zelnou nádivku a dva protilehlé rohy spojíme tak, aby vznikly trojúhelníčky. Okraje dobře přitlačíme a vhodíme do vařící osolené vody. Jakmile vystoupí taštičky na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou a polijeme máslem, v němž jsme osmažili nadrobno posekanou cibuli.

Zelná nádivka
40 g uzené slaniny, 250 g hlávkového zelí, 100 g vařených prolisovaných brambor, sůl, mletý pepř
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a necháme rozpustit. Přidáme čisté strouhané zelí, udusíme na měkko, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme prolisované brambory, všechno zamícháme a necháme vychladnout.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>