Tvarohové preclíky

250 g hladké mouky, ¼ l mléka, 30 g droždí, 4 žloutky, 10 g práškového cukru, 20 g másla, trošku soli, 100 g tvarohu, 250 g hladké mouky, vanilkový cukr, práškový cukr

Z 250 g hladké mouky, vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a dáme ho vykynout. Do kvásku přidáme žloutky, práškový cukr, rozpuštěné vlažné máslo, sůl, přes síto prolisovaný tvaroh, 250 g mouky a vypracujeme tuhé těsto. Těsto dáme vykynout. Na pomoučeném vále děláme z těsta asi na prst silné válečky a z nich preclíky. Necháme je na vále kynout a potom je smažíme v horkém sádle nebo jedlém oleji. Smažené, ještě teplé preclíky posypeme práškovým cukrem, ve kterém jsme rozmíchali vanilkový cukr. Podáváme je teplé.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>