½ l mléka, 150 g másla, sůl, 1 lžička mleté skořice, 120 g práškového cukru, 500 g hrubé mouky, 3 vejce, jablka, 100 g jemné strouhanky
V mléce rozmícháme 50 g másla, 40 g cukru, sůl, mletou skořici, uvedeme do varu a za stálého míchání přidáme polovinu mouky a necháme kašičku zhoustnout. Potom ji odstavíme, necháme vychladnout a občas zamícháme. Nakonec přidáme vejce jedno po druhém a po každém těsto dobře zamísíme. Vychladlé vařené těsto na desce vypracujeme se zbytkem mouky, rozválíme, rozkrájíme na čtverce, do každého dáme čtvrtku očištěného jablka, zabalíme a zformujeme do tvaru válečku. Po uvaření ve slané vodě je vyjmeme děrovanou naběračkou, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou upraženou na másle a práškovým cukrem.