Bílkový puding s kandovaným ovocem

5 bílků, 100 g práškového cukru, 30 g hrubé mouky, 40 g másla, 100 g mandlí, 50 g kandovaného ovoce.

Do tuhého sněhu ušlehaného z bílků lehce přimícháme cukr, mouku, rozpuštěné vlažné máslo, mleté mandle a pokrájené kandované ovoce. Připravenou směs dáme do vymaštěné a strouhankou vysypané pudingové formy uzavřené poklicí a vaříme v lázni asi ¾ hodiny. Uvařený puding z formy vyklopíme a podáváme s kompotem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>