Hroznový závin

Závinové těsto, 1 kg očištěných hroznů, 180 g práškového cukru, 140 g másla, 120 g mandlí nebo ořechů

Závinové těsto vytáhneme a necháme zaschnout. Těsto pokropíme polovinou rozpuštěného másla, posypeme mletými mandlemi nebo ořechy, očištěnými hroznovými bobulemi, práškovým cukrem a polijeme zbytkem másla. Okraje těsta přehneme nahoru a zdvíháním ubrusu je svineme.Závin opatrně vložíme na vymaštěný plech, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečený a vychladlý závin rozkrájíme a posypeme práškovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>