Pasiáns

2 bílky, 140 g krystalového cukru, 1/8 l vařené černé kávy, 100 g hladké mouky.

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr zalijeme scezenou černou kávou a uvaříme hustý sirup, který ihned lijeme za stálého šlehání do sněhu. Sníh se sirupem ještě dobře prošleháme. Nesmí téci. Ke sněhu přimícháme mouku a necháme těsto vychladnout. Chladným těstem naplníme plátěný pytlík s menší trubičkou a formujeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech různé tvary (kosočtverce, kolečka, elipsy a různé číslice a písmenka). Plech necháme asi jednu hodinu na teplém místě stát a potom pečivo pomalu usušíme v mírně vyhřáté troubě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>