Smažené tvarohové rohlíky

250 g tvarohu, 250 g hladké mouky, 2 žloutky, 50 g másla, 20 g droždí, sůl, trošku mléka, práškový cukr, vanilkový cukr

Tvaroh prolisujeme přes síto, přidáme sůl, v mléce rozpuštěné droždí, žloutky, máslo a mouku. Vypracujeme tuhé těsto a necháme ho 2 hodiny kynout. Na pomoučeném vále těsto rozválíme, pokrájíme ho na trojúhelníčky a zformujeme do tvaru rohlíku. Necháme je na chvíli kynout a pak je smažíme v horkém sádle nebo jedlém oleji. Smažené, ještě teplé rohlíky posypeme práškovým cukrem, ve kterém jsme rozmíchali vanilkový cukr.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>