Jablečný trhanec

½ l mléka, 2 vejce, 80 g práškového cukru, 180 g hrubé mouky, trošku soli, jablka

V mléce rozmícháme vejce, cukr, mouku a sůl. Na plechu rozpálíme máslo, dobře rozmíchané těsto na něj vylijeme, rovnoměrně rozetřeme a posypeme očištěnými, na malé kostky krájenými jablky. Těsto pečeme ve vyhřáté troubě. Ještě nedopečený moučník vyjmeme z trouby, vidličkou potrháme a dáme ještě do trouby dopéci. Upečený trhanec posypeme práškovým cukrem a teplý podáváme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>