Smažené bramborové pirohy

380 g brambor, 110 g hladké mouky, 20 g másla, 1 vejce, trošku soli, marmeláda.

Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout. Přidáme trošku soli, mouku, máslo, vejce a vypracujeme těsto. Těsto na pomoučeném vále rozválíme. Na polovinu těsta klademe malé kopky marmelády ve vzdálenosti asi 3 cm a druhou polovinou přikryjeme. Rádýlkem krájíme pirohy, které smažíme po obou stranách do růžova v rozpáleném sádle nebo jedlém oleji. Usmažené pirohy posypeme práškovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>