Brynzové koláčky

400 g polohrubé mouky, trošku soli, 100 g másla, 1 žloutek, 2 ½ dl mléka
Kvásek: 1 dl mléka, 20 g droždí, trošku cukru a mouky

V proseté mouce rozmícháme sůl, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, v mléce rozmíchaný žloutek a 1 dl mléka, ve kterém jsme rozpustili droždí. Vařečkou vypracujeme těsto a dáme na teplé místo vykynout. Na pomoučeném vále těsto trochu rozválíme (ne tence). Kulatou formičkou vykrajujeme z těsta koláčky, uprostřed děláme jamku a dáme ještě chvíli nakynout. Potom okraje koláčků potřeme bílkem a do každé jamky dáme brynzovou nádivku. Koláčky uložíme na vymaštěný plech a upečeme je ve vyhřáté troubě.

Brynzová nádivka
250 g čerstvé brynzy, trošku soli, 1 žloutek, 50 g másla, 150 g vařených očištěných brambor
K čerstvé brynze přidáme sůl, žloutek, máslo, strouhané brambory a vymícháme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>