Rýžový trhanec

400 g rýže, 1 l mléka, trošku soli, 140 g práškového cukru, mletá skořice, 60 g másla, 4 žloutky.

Očištěnou rýži omyjeme, zalijeme mlékem, osolíme, přidáme cukr, mletou skořici a uvaříme na měkko. K vychladlé rýži přidáme máslo, žloutky a všechno zamícháme. Rýži rozetřeme na vymaštěný a rozpálený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme. Po upečení ji vidličkou roztrháme, polijeme ovocnou šťávou a podáváme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>