Smažené švestky

¼ l bílého vína, 1 lžička oleje, trochu soli, 150 g hladké mouky, 2 bílky, zralé tvrdé švestky, olej na smažení

Do vína přidáme lžičku teplého oleje, trošku soli, mouku a vařečkou vypracujeme těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který přimícháme do těsta. Očištěné švestky omyjeme, zbavíme pecek a na jejich místo vložíme oloupané mandle. Takto připravené švestky obalíme těstem a usmažíme na rozpáleném oleji. Usmažené švestky posypeme práškovým cukrem a podáváme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>